Sirop de struguri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 1/2 kg struguri negri (copti si tari)
  • 900 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • citeva frunze de vita frageda

Mod de preparare

Se spala strugurii sub jet de apa. Cu un foarfece se separa boabele , obtinindu-se 1 mm din codite. Se intind boabele pe o cirpa curata si se lasa sa se usuce la soare in jur de o ora. Intre timp se prepara siropul: apa, zahar si coaja de lamaie se pun intr-o cratita si se fierb 2 min. Apoi se lasa siropul sa se raceasca. Se aleg cu grija numai boabele de struguri care sunt intregi si se pun in borcane. In fiecare borcan se pun o bucatica de coaja de lamaie si 2 frunze de vita. Se toarna siropul, umplindu-se 3/4 din fiecare borcan.Se inchid bine borcanele si se sterilizeaza 15-20 min. Borcanele se depoziteaza la racoare si intuneric.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise