Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs , apoi le rupem coditele.
Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare(6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.
Decojim coaja galbena a 4 lamai si o punem in sirop. Stoarcem sucul de la toate cele 6 lamai si il adaugam si pe el.
Adaugam si florile de soc, amestecam , punem un capac si tinem oala la frigider 4 zile. Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi. Dupa cele 4 zile, stoarcem bine socul si coaja de lamaie, stercuram siropul si il punem in sticle sterilizate. Din aceasta compozitie mi-au iesit 3 litri de sirop. Se pastreaza la loc racoros.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise