Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine . Se pun din nou la fiert in aceeasi apa pentru inca 10 minute apoi se strecoara fructele de zeama printr-o sita normala. Sucul rezultat se strecoara din nou foarte , foarte bine printr-un tifon dublu pentru a nu ramane firisoare de macese pentru ca sunt foarte periculoase. Lichidul rezultat se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana la consistenta dorita . Cand s-a ajuns la consistenta dorita se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in sticle caldute . Sticlele se inchid cu capac etans, se pun la cald intre paturi, cu capul in jos si se tin astfel pana la racirea totala .
Se pastreaza in camara, ferite de lumina iar dupa desfacerea sticlei, se tin in frigider .
Macesele au , pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile ceea ce le face ideale pentru imunizarea organismului .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise