Siropul de afine este foarte usor de facut.
Se spala afinele si se lasa la scurs. Ale mele nu aveau codite, asadar le-am putut pune imediat intr-o oala, le-am zdrobit putin cu o lingura si am adaugat zaharul. Le-am lasat cam 8 ore sa isi lase sucul, dupa care le-am pasat cu blenderul. Le-am pus pe aragaz, la foc mic, pana cand au da in clocot, moment in care am gustat de zahar. Nu mai avea nevoie de mai mult, asadar am oprit focul si am turnat repde siropul intr-o sticla, printr-o palnie.
Siropul se poate bea ca atare, sau cu apa minerala, ori poate fi folosit pentru a orna diferite torturi, sau papanasii, asa cum am facut eu.
Spor la treaba!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise