Aceasta reteta nu cred ca este noua pentru toti, e vorba de o reteta arabeasca de gratar de pui, mai bine zis de un frigarui. Carnea de pui va iesi deosebit de aromata, datorita ierburilor si condimentelor in care a fost marinata carnea inainte de a fi pusa pe betele de frigarui. Prin aceasta metoda vom obtine un gratar de pui suculent si savuros, nu va fi fad si uscat, ca un gratar normal.Va invit in lumea fascinanta a miresmelor orientale, pe care o puteti onora la sfarsitul saptamanii, mai ales ca intram in |"sezonul gratarelor".
Eu voi folosi bete de frigarui din lemn pe care le-am pus in apa rece timp de 30 de minute inainte sa le folosesc, pentru a nu se arde atunci cand le pun pe gratar.
Voi face o combinatie intre legume si piept de pui, care ii va da gratarului o aroma deosebita.Cand alegem legumele trebuie sa ne gandim ce folosim ca toate sa aiba cam acelasi timp de gatire (finalizare).
Eu voi folosi la frigarui, bucati de ceapa, rosii cherry, bucati de ardei grasi colorati, ciuperci, felii de dovlecei. Intr-un bol mai mare vom amesteca toate ingredientele pentru marinata in care vom pune pieptul de pui taiat in cuburi de marime potrivita. Vom acoperi bine bolul, apoi il vom da la frigider sa se marineze timp de 1-2 ore. Si acum ne vom ocupa de legume; le vom spala bine apoi le lasam la scurs 10-15 minute. Dupa ce s-au scurs le vom taia bucati aproape egale, asemanator celor din pieptul de pui, apoi le vom pune toate intr-un vas si le vom amesteca cu uleiul de masline, sarea, piperul si condimentele pentru gratar. Puteti folosi pentru legume acelasi amestec de la marinata pieptului de pui, sau numai o parte din ingrediente.Prin incercare, eu am ales doar condimentele de gratar si uleiul de masline, care le-au dat un gust deosebit. Dupa ce s-a marinat puiul incepem sa asamblam frigaruile si vom asorta alternativ, bucati din pieptul de pui si cele de legume. Le vom pune pe gratarul bine incins, cam 4-5 minute pe fiecare parte, pana se va gati carnea si se vor rumeni si legumele, fara sa se arda. In maxim in 8-10 minute, frigaruile sunt gata, desigur la un foc de intesitate medie.Frigaruile de pui (shish taouk) se servesc fie cu o garnitura de orez basmati, fie salata de rucola sau salata fattoush. Eu nu am pregatit orez, ci doar o salata de rucola cu ciuperci, ceapa verde si bogata in seminte de rodii. Rodiile sunt fructe cu putine calorii, multe fibre, vitamine si antioxidanti care previn aparitia mai multor boli.Deci va dau si dumneavoastra o idee interesanta pe care merita sa o incercati.Trebuie sa recunosc ca shish taouk a iesit foarte gustos si apetisant, incercati si voi alaturi de salata de rucola..!
Va doresc pofta buna!
Specific:Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise