Puiul
Puiul se spala si cu ajutorul unui prosop de bucatarie se usuca.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga usturoiul , scotisoara si sferturile de pui.Se sareaza, se pipereaza si se adauga sofranul.
Se adauga apa si se lasa la foc mic pana s-a fiert puiul.
Se scoate puiul si se pune intr-o tava de cuptor .
Intr-o tigaie antiaderenta se pune faina si se amesteca incotinuu pana a luat o culoare bej-deschis.
Se adauga piperul de Aleppo si condimentul all spice si se mai lasa pe foc cca jumatate de minut.
In blender se macina nuca, se adauga faina cu condiment; se adauga supa de pui treptat pana se obtine un sos mai gros.
Se fierbe sosul astfel obtinut la foc mic 20 de minute.
Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie si se pune peste pui.
Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pana se rumeneste.
Orezul
Se pune untul intr-o cratita antiaderenta si se prajesc semintele de pin si migdale pana iau o culoare aurie.
Se scot semintele intr-un bol.
In acelasi unt se calesc ceapa, ardeii si morcovii 5 minute ,apoi se adauga orezul oparit si spalat; se mai lasa cateva minute sa se caleasca impreuna cu legumele; se adauga supa de pui , sarea, restul condimentelor si sofranul si se lasa la fiert la foc mic 20 de minute.
Se lasa orezul acoperit cca 15 minute ; se adauga conserva de boabe de porumb, se amesteca , apoi se pune pe un platou.
Se pune puiul peste orez, se presara semintele de pin , migdalele si patrunjelul taiat marunt.
Se serveste cu salata araba mixta,salata de castraveti cu iaurt sau simplu cu iaurt.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise