Shaksuka deosebita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru  5persoane
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • 5 carnati
  • 5 oua

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca se pune ulei sa se incalzeasca si se adauga ceapa taiata cuburi se adauga usturoi si ardeiul iute taiat felioare.Se lasa putin sa se prajeasca dupa care adaugam rosiile taiate felii si adaugam putina sare groasa de bucatarie, sarea ajuta rosiilor sa-si scoata sucul lor. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa fiarba. Cind rosiile sau muiat putin le pasam in tigaie ca o pasta si adaugam carnatii inauntru. Lasam 2-3 minute sa fiarba si adaugam ouale ca ptr ochiuri intre cirnati. Acoperim cu un capac si mai lasam citeva minute pina ouale sau coagulat dar sa nu fie ochi tari - galbenusul trebuie sa fie moale. Se serveste in portii la fiecare un carnat si un ochi alaturi de shaksuka. Este minunata cu piine alba proaspata.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise