Shakshuka - reteta de oua in sos de rosii la tigaie

Reteta simpla de shakshuka: oua gatite in sos de rosii aromat, cu ceapa, ardei gras si condimente, servite direct din tigaie. Un mic dejun savuros si rapid de pregatit!

Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 conserva de rosii cubulete (400 g) sau 4-5 rosii proaspete, taiate cubulete
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita boia de ardei dulce (sau iute, dupa gust)
  • 1 lingurita chimen macinat (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel proaspat sau coriandru, tocat (pentru garnitura)

Mod de preparare

Toaca ceapa, usturoiul si ardeiul gras. Daca folosesti rosii proaspete, taie-le cubulete.

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si ardeiul gras si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie si devin usor aurii.

Adauga usturoiul tocat, boiaua de ardei si chimenul macinat (daca folosesti). Gateste totul pentru inca 1-2 minute, amestecand constant, pana cand usturoiul isi elibereaza aroma.

Toarna rosiile cubulete in tigaie, amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa usor si aromele se combina.

Cu o lingura, fa 5 mici adancituri in sosul de rosii. Sparge un ou in fiecare adancitura. Acopera tigaia cu un capac si lasa sa gateasca la foc mic pana cand albusurile sunt gatite, iar galbenusurile sunt inca usor moi, aproximativ 5-7 minute. Poti ajusta timpul de gatire in functie de cat de bine facute iti plac ouale.

Opreste focul si presara patrunjelul sau coriandrul tocat deasupra.

Serveste shakshuka direct din tigaie, alaturi de paine proaspata, turte la tigaie sau lipii, pentru a inmuia in sosul delicios.

Sugestii:
Poti adauga si branza feta sfaramata deasupra pentru un plus de savoare.
Daca preferi un gust mai picant, poti adauga fulgi de ardei iute odata cu condimentele.
Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise