Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa:
  • 1 ardei gras:
  • 1 conserva rosii
  • cateva rosii cherry diverse culori
  • 5 felii bacon
  • Condimente:
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • usturoi granulat
  • chimen macinat
  • 4 oua
  • Verdeturi:
  • coriandru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • branza feta pt servit
  • ciabatta pt servit
  • apa

Mod de preparare

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri.

Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute.

Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza.

Cand deja incepe sa dea in clocot, cu o lingura de lemn, se formeaza niste "gropite" si se sparg ouale direct acolo.

Se pune un capac, ca ouale sa se poseze.

Dupa 7-8 minute, cand ouale sunt deja posate, se poate lua capacul.

Se asezoneaza cu verdeturi si branza feta, dupa preferinte.

Se serveste cu ciabatta prajita.

Pofta buna! :)

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise