Sfinti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 900 gr faina de grau 000
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 250 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • miere de albine
  • 100 gr nuci sau alune macinate

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, in mijloc se dizolva drojdia in 200 ml lapte caldut si se lasa sa creasca.

In alt vas se bat ouale spuma apoi se adauga zaharul, coaja de lamaie si se bate pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga pe rand iaurt-ul, margarina, untul, ulei si se omogenizeaza.

Dupa 15 minute se adauga compozitia cu oua peste cea cu faina si se framanta, adaugandu-se faina, si ulei pana se obtine un aluat modelabil, nelipicios.

Se lasa la crescut in loc caldut.

Dupa ce a crescut se imparte compozitia in 40 bucati, apoi se modeleaza si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.

Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au racit se ung cu miere si se presara nuca.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise