Mod de preparare
Aluatul:
Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.
Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min dupa care se poate lucra.
Compozitia:
Se vor amesteca toate ingredientele pentru compozitie, amestecandu-se bine pana compozitia devine omogena. Daca compozitia a lasat putina zeama o scurgem sau tapetam cu un prosop de hartie suprafata compozitiei pana se absoarbe tot lichidul.
Daca compozitia e gata se poate incepe lucrul. Se ia o jumatate din aluat si se intinte pe masa de lucru o foaie nu prea groasa, aprox.1 cm. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza, dupa care se vor aseza in tava unsa bine cu ulei de masline. Peste fiecare din ele vom pune din compzitia cu carne pana cand suprafata lor va fi bine acoperita. Procedam la fel pana se va termina tot aluatul dupa care le vom coace in cuptorul in prealabil incalzit timp de 20-25 de min.
Dupa ce se racesc le vom scoate pe un platou si le acoperim cu un prosop subtire ca sa nu se usuce.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de vara(rosii,castraveti,salata si ceapa verde) sau lapte batut.
Pofta buna!
Specific:Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise