Serbet de trandafiri

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml apa rece
  • 450 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri apa de trandafiri
  • 2 cesti petale de trandafiri

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas apa, zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa stea 2 zile. Apoi se da in clocot amestecul.

Apoi se da focul mic si se firebe incet pina se ingrosa siropul. Siropul este gata cind pe spatele lingurii se lipeste o pelicula subtire. Se adauga apa de trandafiri si se mai fierbe la foc mic 2-3 min. Se lasa siropul sa se raceasca in vas. Apoi se toarna intr-un borcan care se inchide ermetec. Se depoziteazaintr-un loc racoros si se pastreaza la frigider dupa prima folosire.Se serveste in apa rece cu cuburi de gheata.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise