Serbet de cacao

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra,
  • 70 g cacao (fara zahar),
  • 200 g zahar cubic.

Mod de preparare

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce apa a dat in clocot, si luati-le de pe foc.

Rupeti ciocolata bucatele si lasati-o sa se topeasca in siropul inca fierbinte. Incorporati pudra de cacao si amestecati pana ce compozitia devine neteda si omogena. (Daca este nevoie, o mai puteti pune pe foc mic, amestecand intruna.)

Dupa ce crema s-a racit, turnati-o intr-un bol de inox si lasati-o sa se intareasca o ora la congelator (la-24gr.). Amestecati apoi serbetul cu mixerul, dati-l din nou la congelator si repetati operatiunea de cel putin doua ori. Tineti serbetul la congelator (-18gr.C) si scoateti-l doar cu 10 minute inainte de a-l servi.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise