Semilune insiropate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Semilune insiropate

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un praf de copt
  • o esenta vanilie
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.

Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga :)

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de o forma rotunda sau de un pahar

cu gura mai ascutita.

Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise