Semiluna

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 100 miligrame ulei
  • esenta de vanilie si coaja de la lamaie
  • 200 gr nuca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma adaugati in ploaie zaharul pina sa legat bine albusul. Galbenusurilor se dau un praf de sare si se freaca cu uleiul pina se leaga ca la maioneza. Se amesteca cele doua incet cu lingura din mijloc spre margini , se adauga in ploaie faina (eventual puneti si un virf de cutit praf de copt), se aduga esenta si coaja de lamiie.Se unge o tava potrivita (~30/20cm)cu ulei , sau folositi hirtie cerata ptr cuptor , puneti compozitia in tava si deasupra presarati nuca tocata nu prea marunt .Se coace la foc potrivit circa 20 minute , se incearca cu scobitoarea daca e gata.Dupa ce sa racit in tava se taie prajitura cu paharul sub forma de semiluna , daca doriti o puteti presara cu zahar farin .

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise