Scrumbie umpluta cu verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Scrumbie umpluta cu verdeturi

Ingrediente

  • 4 scrumbii proaspete .
  • zeama de la 1 lamaie .
  • 4 fire de ceapa verde .
  • 4 fire de usturoi verde .
  • 1 legatura marar .
  • 1 legatura patrunjel .
  • ulei de masline .
  • sare,piper

Mod de preparare

Se curata, se cresteaza pe burta si apoi se spala bine scrumbiile.

Se face un amestec din ceapa verde,usturoi verde, marar, patrunjel, toate tocate marunt care se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie.Scrumbiile se condimenteaza si ele cu sare si piper si apoi se umplu cu amestecul de mai sus.Se mai opreste putin amestec pentru a presara pe deasupra.

Pe o folie de aluminiu, unsa cu putin ulei de masline se aseaza scrumbia , se stropeste cu zeama de lamaie si apoi se presara cate o lingura de amestec de verdeturi.Asa se procedeaza cu fiecare scrumbie in parte apoi se inveleste fiecare in folia de aluminiu.Se pune intr-o tava cu gratar in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor.Cand sunt aproape gata facute se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa putin ca sa se rumeneasca.Se servesc cu zeama de lamaie din abundenta.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise