Scrob

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 350 grame faina de griu
  • apa
  • sare
  • lapte
  • zahar
  • ou

Mod de preparare

Din faina cu putina apa, 1 ou si putina sare, se face un aluat care se desface in mici parti.Aceste bucati mici de aluat se lucreaza cu ambele miini ,trecindu/le prin faina ramasa pina cind obtinem mici bucatele de aluat destul de consistent.Se rasfira pe masa de lucru pina cind le introducem intr/o cratita in care am pus la fiert cca 1.5 l apa cu putina sare.Cind apa clocoteste,asezam bucatelele mici de aluat si le lasam la fiert cca 10-15 minute,amestecand sa nu se prinda de vas.Cind s/au fiert la asezam deoparte .Se scoate din cratita pe farfurie cantitatea dorita si apoi amestecam scrobul cu lapte sau sirop de zahar.Pentru cei care vor scrob de post ,se elimina oul din compozitie,si la urma scrobul fiert se poate minca doar cu sirop de zahar.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise