Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc .
Adaugam zaharul,sarea ,untura(ulei)si drojdia inmuiata .Incepem sa framantam adaugand cate putina apa . Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise