Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si se framanta pana obtinem un aluat usor de modelat. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul foaie subtirica 1/2-1 cm grosime. Se unge foaia cu oul batut, se presara nuci si zahar tos, se mai trece o data cu sucitorul peste ele ca sa intre mai bine in aluat si se taie aluatul fasii de grosimea dorita. Se pun in tavile speciale (jumatate de burlan/cerc - eu am pus pe sticle de bere peste care am asezat foaie de aluminiu) si se coc 25-30 minute la 200 grade. Se scot de pe sticla/ tava si se lasa sa se raceasca (se mai intaresc prin racire).
Retete la fel de interesante gasiti si pe blogul Furnicuta Boscodina.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise