Scoarta de copac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr zahar praf
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura otet
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • Pentru aspect:
  • 250 gr nuci taiate mare
  • zahar tos
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si se framanta pana obtinem un aluat usor de modelat. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul foaie subtirica 1/2-1 cm grosime. Se unge foaia cu oul batut, se presara nuci si zahar tos, se mai trece o data cu sucitorul peste ele ca sa intre mai bine in aluat si se taie aluatul fasii de grosimea dorita. Se pun in tavile speciale (jumatate de burlan/cerc - eu am pus pe sticle de bere peste care am asezat foaie de aluminiu) si se coc 25-30 minute la 200 grade. Se scot de pe sticla/ tava si se lasa sa se raceasca (se mai intaresc prin racire).

Retete la fel de interesante gasiti si pe blogul Furnicuta Boscodina.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise