Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga.
Se taie rosiile in sferturi si se pun in uleiul fierbinte si se presoara putina sare groasa peste ele .Sarea le ajuta sa scoata sucul.Se acopera cu un capac si se face focul potrivit.Se adauga ardeiul iute taiat si usturoiul catei si se amesteca putin si se adauga putin zahar.Zaharul ajuta sa scoata acreala din rosii.
Vinata cu coaja se spala si se taie felii de 1,5cm si se sareaza feliile sa scoata amareala din ele.
Se incinge ulei in alta tigaie se clatesc feliile de vinata si se usuca cu hirtie absorbanta si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumenesc.
Rosiile trebuie sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga vinetele deasupra intr-un singur strat si se mai lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.
Este bine de servit calduta cu piine alba de casa care sa absoarba sosul.Este usor de facut si foarte gustos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise