Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecandu-se de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.
Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pana cand se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cate un capac 1/3 din ea, savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise