Savarine de casa. Reteta clasica de savarine din aluat dospit

Incearca reteta clasica de savarine de casa, preparate din aluat dospit, pufoase, delicioase si perfect insiropate. Invata pas cu pas cum sa prepari cele mai gustoase savarine, mai bune decat la cofetarie.

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Decor
  • 500 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100 g jeleu sau gem de capsune/coacaze rosii/zmeura

Mod de preparare

Intai de toate preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit. Intr-un bol punem laptele cald, zaharul, drojdia, amestecam si lasam deoparte 10 minute. In alt bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar. Amestecam foarte bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen. Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Siropul se prepara foarte simplu amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Dupa ce s-a racit, adaugam si esenta de rom.

Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra.

Impartim aluatul in forme. Eu am folosit o tava pentru muffins in care am pus hartiute de briose unse cu ulei si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod ca de cat egal. Am copt savarinele 25 de minte la 180°C.

In forme mari, de savarine, ies 6 bucati .

Dupa ce s-au copt, le-am indepartat hartiutele si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. Apoi le-am taiat capacele si le-am scufundat in sirop.

Am umplut savarinele cu frisca si am acoperit capacelele cu jeleu de coacaze rosii.

Pastati-le la frigider pana in momentul servirii. Sunt minunate, delicioase si insiropate.

Iincearca si cea mai buna reteta de amandine, eclere sau tort Diplomat. Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise