Dizolvam drojdia in lapte.
Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta si un praf de sare,mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins,e aveti) cu putin ulei si le umplem cam 2/3 cu aluat.
Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
In acest timp,pregatim umplutura si siropul:
Pentru crema mixam intr-un bol frisca.
In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca,mixand pana se incorporeaza total.
Pentru sirop fierbem zaharul cu apa,pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).
Dupa ce s-au racit savarinele,li se taie cate un capacel,le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.
Enjoy !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise