Mai intai se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat albusurile cu un praf de sare pana la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga albusul batut, putin cate putin in crema de galbenus, apoi pesmetul, curcuma, coaja rasa de citrice si esenta. Se omogenizeaza, dar nu se amesteca prea mult. Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, la 170°C. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Se mai lasa, apoi, inca 10 minute la foc mic. Se scot formele din cuptor si se aseaza cu gura in jos pe o hartie sulfurizata. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca. In acest timp se prepara siropul astfel : se pune apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul in intregime se ia de pe foc si se lasa la racit. Esenta se adauga cand siropul este aproape rece. Se scot savarinele din forme, se taie capacele si se pun in cratita cu sirop, inclusiv capacele. Atentie sa nu le rupeti ! Cand sunt bine insiropate si pesmetul s-a umflat, se scot pe o tava si se dau la frigider 2-3 ore. Dupa care se umplu astfel: un strat de dulceata (sa nu se inmoaie in contact cu frisca), apoi frisca, se pun capacele, iar pe capace se pune inca un strat de dulceata. Se dau din nou la frigider pentru min. 3 ore.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise