Savarina cu galzura de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar + 3 ling de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri margarina
  • 400 g faina
  • 100 ml lapte
  • 400 ml de compot
  • 5 linguri lichior de fructe
  • un varf de cutit de sare
  • 1 plic frisca vegetala
  • un plic glazura ciocolata

Mod de preparare

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina topita si laptele. Torni copmpozitia intr-o forma de savarina unsa cu ulei si o coci la foc potrivit (prima la 150 grade si dupa micsorezi la 100 grade). Intre timp, pui la fiert zeama de compot cu 3 linguri de zahar si cand s-a format un sirop il dai deoparte si adugi lichiorul. Scoti prajitura, tai partea de sus si insiropezi bine ambele parti dupa care umpli cu frisca(abia dupa ce s-a racit blatul). Deasupra torni glazura si lasi prajitura la rece. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise