Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • varza murata
  • 700 gr. carne tocata de pui
  • 500 gr. ciuperci
  • 200 gr. orez
  • 1 ou
  • 1-2 ceape
  • 2 morcovi
  • cimbru, marar
  • bulion
  • ulei sau untura

Mod de preparare

Pregatim compozitia pentru umplutura:

Adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul, ciupercile tocate marunt, morcovii razuiti cat mai marunt, sare si piper.

Spalam foile de varza, le vom scurge de apa si incepem sa pregatim sarmalutele.

Tocam cateva frunze de varza pentru a pune pe fundul oalei dar si deapupra sarmalutelor. Pe fundul oalei punem ulei sau untura de casa, varza tocata si o ceapa tocata. Asezam sarmalutele cat mai bine lipite una de alta si in final adaugam varza tocata, bulion, cimbru, marar uscat si apa cat sa acopere sarmalutele (adaugam apa de fiecare data cand mai scade nivelul).

Le punem la fiert pe foc mic aproximativ 3 ore.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise