Varza creaţă se curata de eventualele frunze vestede si se scobeste cu cutitul cotorul.
Se opareste apoi în apă clocotită si se desfac frunzele de pe cotor (varza se pune in oala cu cotorul in sus). Frunzele de la exterior se desprind, se scot si se pun pe o farfurie. Se repeta pana cand scoatem toate frunzele.
Se taie cotoarele frunzelor, ca să se niveleze, iar cele mici de la mijloc, le vom toca, nu le vom folosi pentru invelirea sarmalelor.
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, apoi se căleşte putin, pina isi schimba culoarea, împreună cu ceapa tocata marunt si se potriveşte la gust de sare şi piper. Adaugam putin cimbru si marar tocat, apoi orezul uşor călit în ulei, usturoiul tocat şi se prăjesc aproximativ 3 minute, apoi se omogenizeaza.
Cu umplutura care rezultă ,se umplu frunzele de varză creaţă ca sarmalele.
Foile de varza creata ramase nefolosite si tocate, se aseaza pe fundul cratitei in care vom fierbe sarmalele. Presaram si o lingura cu pasta de gogosari, niste cimbru si feliute de kaizer afumat, iar deasupra lor asezam sarmalutele de varza creata, in straturi.
Deasupra mai punem un strat de varza tocata si niste pasta de gogosari, apoi completam cu apa atat cat sa acopere toate sarmalele.
Se fierb la foc mediu,cam o ora, apoi adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.
Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinta fiecareia.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/09/sarmalute-in-varza-creata-cu-usturoi.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise