Sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 3 cepe mari
  • 200 gr bulion
  • 100 gr orez
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • ulei sau untura
  • patrunjel verde
  • 1ou
  • frunze de vita
  • 300gr varza verde

Mod de preparare

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate din bulion si se da la foc mic.Intre timp spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste amestecul mai inainte facut. Adaugam sare, piper si patrunjelul tocat si il mai lasam la prajit cateva minute. Lasam cam 30 de minute la racit apoi adaugam carnea tocata si oul si amestecam bine. Intre timp se oparesc frunzele apoi se fac sarmalutele. Eu pun varza tocata maunt dedesuptul si deasupra sarmalutelor. Calesc o ceapa, adaug bulion si apa fierbinte si le torn peste sarmale.

Se fierb la foc mic aprox. 90 de minute.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise