Acum este primavara si frunzele de vita tinere sunt numai bune de a inveli sarmalutele.
Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, piper si sare dupa gust si celelalte 3 cepe calite in 2 linguri de untura pana incep sa se ingalbeneasca. Se amesteca totul bine.
Foile de vita se spala in cateva ape si se oparesc. Apoi se infasura sarmalele.
Pe fundul cratitei in care le vom fierbe punem o lingura de untura.Fiecare rand de sarmale asezat in cratita se presara cu mult marar, iar ultimul rand se acopera cu foi de vita. Se pune putina sare si borsul ca sa acopere sarmalele(daca e nevoie se mai adauga apa pana ce se acopera sarmalele).Se fierb pe ochiul de la aragaz (cratita acoperita) la foc mic. Cand sunt aproape gata se dau la cuptor, ca sa scada bine zeama.
Se servesc cu smantana sau cu iaurt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise