sarmalute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 50 frunze de vita-de-vie
  • 400gr carne porc
  • 3 morcovi
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1/3 pahar orez
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1/2 pahar bors de tarite
  • 2 pahare bulion de carne
  • verdeturi
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete, se amesteca cu orezul si legumele prajite putin cu pasta de rosii, cu verdeata tocata, sare, piper.

Frunzele se oparesc putin in apa cu sare.

Se umplu frunzele cu amestecul obtinut in asa fel ca sarmalutele sa aiba forma conica.

Se pun intr-o oala, se toarna bulion de carne (gaina),bors de tarite, se acopera cu un capac si se fierb 1-1,5ore. Se servesc cu smantana.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise