Incep asa:
Orezul il spalam bine in cateva ape pina iese curat si il punem in apa calda sa stea circa 1 ora iar daca ne grabim il putem pun un pic la fiert dar sa nu se fiarba ci doar sa se umfle.
Ceapa o tocam marunt si o adaugam la calit in ulei dar un pic mai mult ulei decat este necesar si o dam la foc mic pina se calaeste bine si scade.
Dupa ce a scazut ceapa, adaugam bulionul si sare dar nu dupa gust mai putina ca apoi o complectam in compozitie.
Peste carnea tocata adaugam orezul si oul amestecam bine, iar compozitia noastra cu ceapa si bulion o adaugam peste carne si orez cui ii place pantrujelul il poate pune in compozitie, dar eu l-am pus sub sarmale caci la prietenul meu nu-i place, se amesteca bine totul cu sarea lipsa dupa gust si piper. Se infasoara in foile de varza iar cand am terminat de infasurat si ne ramane varza o taiem fasi si o punem pe fundul oalei si peste adaugam carnea afumata taiata in bucati mai mici iar peste asezam sarmalele, iar peste sarmale acoperim cu varza taiata fasi si punem apa amestecata cu sucul de bulion cat sa cuprinda lasam la foc mediu sa fiarba. (eu adaug si o linguritza de zahar in sucul de rosi cu apa ca sa nu iasa acre) se serveste cu mamaligutza si smantana. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise