Trebuie sa recunosc dragi prieteni de pe gustos ca la aceasta reteta nu am facut decat pozele.Reteta a facut-o sotia mea,care este o adevarata experta in sarmale.
Se scoate cotorul de la capatina de varza punem o oala cu apa la fiert in care am pus sare si otet dupa gust si oparim varza. Frunzele de varza oparite le punem in alt vas in care asezam o legatura de marar si cimbru verde peste care turnam apa in care s-a oparit varza.Se pune un capac peste vas si se lasa pana a doua zi.Asa varza are un gust mai bun.
Piciorul de porc se spala si se fierbe in apa cu sare si se lasa sa se raceasca.
Calim ceapa in ulei dupa care adaugam boia dulce,orezul spalat bine,carnea tocata,bulionul dupa gust,verdeturile tocate marunt si cimbrul uscat.Condimentam dupa gust.Sarmalele le inpachetam mai micute.Intr-o oala punem piciorul de porc in centru si cladim sarmalele in jurul lui.Turmam peste sarmale apa in care a fiert carnea pana la nivelul sarmalelor.Le acoperim cu foi de varza si varza tocata marunt peste care punem bulion.Asiguram sarmalele sa nu iasa cu o farfurie peste ele.Si se servesc cu paine proaspata de casa(ca la Bistrita cu branza pe deasupra)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise