Sarmale in foi de varza murata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •1,5 kg carne tocata amestec porc+vita;
  • •½ kg orez;
  • •½ kg ceapa; 3 morcovi;
  • •sare;
  • •piper;
  • •foi varza murata;
  • •sos tomate;
  • •250 ml vin alb demisec;
  • •afumatura;
  • •carnati busuioc;
  • •crengute uscate cimbru

Mod de preparare

• ceapa se toaca marunt si morcovii se dau prin razatoare. se calesc. spre sfarsit se adauga pasta de tomate, orezul si condimentam cu sare si piper;

• lasam compozitia la racit, inainte sa o adaugam peste carne;

•umplem foile de varza cu umplutura rezultata;

• le asezam intr-o oala de lut pentru cuptor;

• pe fundul oalei punem varza tocata, putina afumatura si o crenguta de cimbru uscata;

• printre fiecare rand de sarmalute asezam afumatura si cateva felii de carnati;

• deasupta punem un strat de varza murata tocata, turnam apa, aproape cat sa acopere sarmalele, vinul+ sosul de tomate iar la sfarsit o crenguta de cimbru;

• se fierb la cuptor cca 1 h jumate.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise