Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală în 2-3 ape călduţe, sau se tine 10-15 min. in apa calduta.
Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina apoi se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 90 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 50 minute la foc mic).
Dupa cele 80 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a se rumeni mai frumos .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise