Sarmale in foi de varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg varza acra; 1/2 kg carne de porc
  • ½ carne de vita
  • 2 linguri grasime
  • 100 g orez
  • 100 gr morcov
  • 2 oua
  • 100 g ceapa
  • piper
  • condiment pentru sarmale
  • o lingura bullion
  • o foaie de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceasca de bors.

Mod de preparare

Varza acra se desface in foi pentru a fi umplute si se spala in 2-3 ape reci. Carnea se trece prin masina de tocat. Intr-o oala pe foc se pun 2 linguri grasime impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 2 minute.Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-au dinstuit putin se adauga orezul spalat si scurs de apa si o lingura de bulion.Daca este necesar se adauga cate putina apa Dupa ce s-a umflat putin orezul se da oala deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga peste carne impreuna cu un varf de cutit cu piper, condimentul pentru sarmale, 2 oua si mararul taiat. Se amesteca umplutura bine si se fac sarmale potrivite.

Pe fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune varza taiata fideluta(varza ramasa nefolosita sau cea cu nervurile mari)crengute de cimbru si cateva boabe de piper si foaia de dafin. Se aseaza sarmalele una langa alta iar deasupra lor se puna un strat de varza taiata fideluta si se adauga apa si ceasca de bors cat sa le acopere. Se fierb pe foc mijlociu pana incep sa fiarba dupa care se reduce.

Se servesc calde sau reci cu mamaliguta si smantana.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise