Varza acra se desface in foi pentru a fi umplute si se spala in 2-3 ape reci. Carnea se trece prin masina de tocat. Intr-o oala pe foc se pun 2 linguri grasime impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 2 minute.Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-au dinstuit putin se adauga orezul spalat si scurs de apa si o lingura de bulion.Daca este necesar se adauga cate putina apa Dupa ce s-a umflat putin orezul se da oala deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga peste carne impreuna cu un varf de cutit cu piper, condimentul pentru sarmale, 2 oua si mararul taiat. Se amesteca umplutura bine si se fac sarmale potrivite.
Pe fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune varza taiata fideluta(varza ramasa nefolosita sau cea cu nervurile mari)crengute de cimbru si cateva boabe de piper si foaia de dafin. Se aseaza sarmalele una langa alta iar deasupra lor se puna un strat de varza taiata fideluta si se adauga apa si ceasca de bors cat sa le acopere. Se fierb pe foc mijlociu pana incep sa fiarba dupa care se reduce.
Se servesc calde sau reci cu mamaliguta si smantana.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise