Sarmale de post cu ciuperci. Cea mai simpla si gustoasa reteta, foarte usor de preparat

Incearca cele mai gustoase sarmale de post cu ciuperci – o reteta simpla, savuroasa si usor de preparat. Perfecta pentru zilele de post si nu numai.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr ceapa curatata si taiata marunt
  • 250 gr orez
  • doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoare
  • 450 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare
  • 2-3 linguri bulion de ardei kapia sau rosii
  • 250 ml suc rosii
  • 100 ml ulei
  • patrunjel si marar verde tocat
  • sare si piper
  • doua linguri de malai
  • o varza mare murata

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de sarmale de post cu ciuperci.

Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, in timp ce amestecam usor.

Oprim focul si adaugam pe rand: bulionul, morcovul, zarzavaturile, ciupercile taiate marunt, sarea si piperul, amestecand bine. Lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam doua linguri de malai. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Curatam varza de foi si apoi taiem fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta. Cu o lingurita punem compozitie in fiecare foaie de varza si infasuram sarmalele, apoi le presam la capete. Le punem intr-o oala pe fundul careia am asezat cateva foi de varza intregi.

Dupa ce am terminat de facut toate sarmalele, tocam marunt cateva foi de varza murata si le asezam uniform pe sarmalute. Turnam restul de ulei peste ele impreuna cu sucul de rosii si o cana de apa doar atat cat sa le cuprinda. Lasam la fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc mic. Inainte de a opri focul gustam o sarmaluta sa vedem daca a fiert orezul si varza. Daca este nevoie le mai lasam pe foc 20-30 de minute.

Servim o portie gustoasa de sarmale de post cu ciuperci cu mamaliguta calda si ardei iute.

P.S. Putem folosi si varza proaspata procedand astfel: curatam foile de varza, usor sa nu se rupa, dupa care le oparim cateva minute intr-o oala cu bors fierbinte si putina sare. Le lasam sa se raceasca si procedam la fel ca mai sus.

Incearca si reteta de sarmale cu soia si ciuperci, orez cu rosii sau lasagna de post. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise