Se rade ceapa si cu morcovul si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga ciupercile taiate marunt si se lasa sa se rumeneasca impreuna cu legumele. Separat, se pune la fiert orezul in putina apa si se mai completeaza cu apa pana se fierbe pe jumatate, se adauga apoi malaiul si se lasa sa fiarba pana se ingroase. Se lasa deoparte pana se raceste. Dupa racire se amesteca cu ciupercile, cu condimentele si cu faina pana rezulta o compozitie omogena.
Se formeaza sarmale, se aseaza intr-o cratita pe fundul careia a fost presarat un rand de varza murata taiata marunt. Peste fiecare rand de sarmale se adauga bulion, piper si cateva foi de dafin. Deasupra sarmalelor se aseaza doua foi de varza intregi. Se completeaza cu apa si se pun la fiert.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise