Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.
In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.
Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute.
Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.
Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise