Sarmale cu ciolan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 varza (1,5-2 kg)
  • 1000 gr carne tocata de porc
  • 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat
  • marar, cimbru
  • 150 ml bulion, rosii proaspete sau congelate
  • sare, piper
  • 350 gr orez
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia

Mod de preparare

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie ca sa poata fi rulate. Se desfac apoi frunzele de pe capatana si se curata in zona cotorului.

Umplutura se face cu carne tocata. Se caleste ceapa data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei pana se inmoaie, se ia de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita boia.

Intr-un vas mare se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita de mai sus, patrunjelul tocat marunt si 100 ml bulion.

Pe fundul unei oalei se face un „pat” din marar si cimbru (vezi foto) si cotoarele de varza. Se umplu sarmalele folosind cate o frunza de varza si o lingura de umplutura. Se aseza sarmalutele in oala, unele peste altele alternand cu ciolanul dezosat si varza taiata.

Intr-o oala se incalzeste o compozitie formata din 500 ml apa amestecata bulionul si o lingura sare (vegeta) care se toarna apoi peste sarmalute pana acestea suntacoperite.

Se fierb pe foc domol cu capac circa 90 minute. Se verifica o sarmaluta pentru a fi siguri ca sunt fierte inainte de a stinge focul.

Se servesc calde cu smantana!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise