Sarmale cu carne tocata si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Varza murata 4 kg., orez 250 g, ceapa 250 g, morcovi 250 g, stafide 100 g, ulei 150 g. suc de rosii 1 l, verdeata 2 leg, piper, sare. 1 kg jumate carne de porc plus vita jumate jumate delikat 2 lingurite, busuioc, cimbru.

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga morcovii si se calesc impreuna cateva minute. Orezul se alege, se spala si se caleste impreuna 20 de minute stingindu-se din cind in cind cu suc de rosii amestecat cu apa. Se ia vasul de pe foc si se adauga stafidele care au fost tinute in apa citeva ore, apoi se amesteca cu carnea tocata si delikatul. Apoi se formeaza sarmale care se pun straturi in cratita un rind varza, un rind sarmale. Se pune cimbru, busuioc si piper, se pune apa cu bulion. Pe aragaz se fierbe 30 de minute in cuptor 2 ore jumate la foc mic, se mai scutura din cind in cind sa nu se lipeasca.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise