Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita timp de 2 minute in doua linguri de ulei.
Adaugi in tocatura orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit de piper sau un var de lingurita de ienibahar.
Adaugi 200ml apa pentru 100g orez. Asezi o foie de varza pe palma si pui o lingurita de tocatura. Dupa ce ai facut toate sarmalele, frunzele ramase le pui unele peste celelalte si incepi sa le tai fin, ca fideaua.
Pui jumatate din cantitatea de varza tocata pe fundul oalei, iar peste ea sarmalele in randuri suprapuse. Poti pune printre sarmale si niste afumatura. Deasupra pui si restul de varza tocata. Pentru aroma pui 2 foi de dafin si vreo 20 de boabe de piper o ramura de cimbru si marar taiat marunt. Pentru culoare adaugi 100ml suc de rosii. Torni apa cat sa le cuprinda, acoperi si lasi sa fiarba la foc mijlociu. Sarmalele se fierb 2ore. Sarmalele de vita le poti servi si cu smantana.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise