Ceapa tocata se caleste in ulei incis, se adauga morcovul dat pe razatoare, orezul, pasta de tomate(pentru cateva minute)condimente, marar.
Se imparte compozitia in 5 castroane. In fiecare castron se adauga cate un fel de carne respectiv ciupercile.Vor fi 4 feluri de sarmale cu carne si un fel de sarmale cu ciuperci.
Costita se portioneaza in batonase de 2 cm lugime.
Se invelesc sarmalutele mici.In fiecare sarmala se adauga cate un baton de costita.Intr-o foaie mare de varza se asaza 5 sarmalute(cate una din fiecare),se asaza in oala, se intercaleaza crengute de cimbru si foi de dagfin si se fierb la foc mic in cuptor.Se servesc fierbinti, cu mamaliga si smantana.
Dupa placere se pot intercala si felii de costita afumata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise