Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.
Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, la foc mic, fara sa fiarba, amestecand regulat cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si se prinde de lingura. Luati-l de pe foc, adaugati foile de gelatina scurse si amestecati ca sa se dizolve.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o pe baia de apa sa se topeasca. Adaugati crema preparata anterior si bateti compozitia cu telul, ca sa devina omogena. Parfumati-o cu o lingura de lichior de zmeura si lasati-o sa se raceasca complet.
Incorporati frisca batuta in crema de ciocolata, adaugati zmeura decongelata si scursa bine si amestecati usor.
Turnati intr-o craticioara 20 cl de apa, adaugati o lingura cu zahar si lasati-o sa fiarba 2 minute, luati-o de pe foc si adaugati o lingura de lichior de zmeura. Inmuiati repede piscoturile in siropul astfel preparat (caldut) si asezati-le pe fundul si pe marginile formei. Turnati peste ele crema de ciocolata si zmeura, acoperiti-o cu restul de piscoturi imbibate si dati sarlota 24 de ore la frigider.
Scoateti-o din forma in ultimul moment si serviti-o rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise