Sarlota

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • 24 piscoturi
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.

Separat se bate frisca.

Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.

Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise