Saratele la presa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Mucenici moldovenesti

Mucenici muntenesti

Reteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise