Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 100 gr de masline taiate felii -verzi sau negre
  • 1 lingurita de condiment ptr pita
  • 2 pahare si aproape jumatate de apa
  • susan dupa gust

Mod de preparare

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat.

Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora.

Taiem aluatul in 4-5 bucati si din fiecare bucata intindem o foaie de aluat subtire, o stropim cu putina apa si presaram susan si o transferam pe o tava de cuptor tapetata cu hartie si o taiem fasii. Pe aluatul din tava pana il taiem, il presaram cu mirodenii dupa dorinta ca sa fie picant si gustos.

Se coc la 180 de grade C, 10-15 minute pana se auresc bine.

Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie etansa.

Sunt foarte bune la rontaiala la un pahar de bere si sant vegane sau de post.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise