Saratele

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de cantitati egale de branza de vaca proaspata
  • unt sau margarina si faina. Toate aceste ingrediente se framanta cu mana sau cu robotul
  • se adauga o lingurita de sare
  • se omogenizeaza bine aluatul si se pune la rece pentru minim 1 ora.

Mod de preparare

Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc iute pana se rumenesc. Eu am facut din acest aluat si pateuri cu branza si pot sa spun ca sunt foarte multumita de acest tip de aluat. Bineinteles cand nu dispuneti de timp, cumparati aluat din comert, dar mie imi place sa fac acasa ce se poate, sa stiu exact ce contine.

Puteti presara peste ele seminte de susan sau mac daca va place!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise