Saramura de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 carasi mari
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri malai

Mod de preparare

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul incins.Asezam pe gratar si rosiile si ardeiul gras taiat in jumatati. Dupa ce pestele si legumele sunt coapte pe o parte se intorc pe cealalta parte.Intre timp punem la fiert 500 ml apa. Adaugam sare, piper si cimbru. Taiem ardeii si rosiile coapte in bucati mici. In apa care fierbe adaugam legumele coapte si ardeiul iute taiat marunt si le lasam 5 minute sa fiarba sub capac. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si patrunjelul taiat.

Adaugam feliile de peste in saramura si mai lasam pe foc mic timp de 2 minute apoi servim cu mamaliga.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise