Saramura de macrou

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 persoana:
  • 1 macrou proaspat sau congelat
  • 1rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 1 varf de ardei iute
  • boabe de piper, sare, putin cimbru

Mod de preparare

Pestele trebuie curatat, spalat, iar capul si coada trebuie eliminate. Se taie pestele in doua pe lungime, se pudreaza cu sare, iar dupa 10-15 min de odihna se pune pe gratarul de tefal, alaturi se pune rosia si ardeiul.

In acest timp, se pune pe foc un vas cu 1 cana cu apa, sare, boabe de piper, ardei iute, cimbru iar cand incepe sa fiarba se adauga rosia si ardeiul pasate cu blenderul. Se lasa pe foc 10 minute, dupa care se adauga pestele fript, dupa cateva clocote se adauga si usturoiul bine pisat. Se potriveste de gust apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise