Saramura de crap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1peste de 1,500 gr taiat felii-curatat si spalat
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 3-4 boabe de enibahar
  • 2-3 foi de dafin
  • faina alba -1pahar
  • putina boia de ardei iute si dulce
  • ulei ptr prajit
  • 2pahare de apa
  • 1-11/2 pahar de otet 5%

Mod de preparare

Intii se spala bine pestele dupa care se presara cu sare gronjoasa si se lasa citeva minute dupa care se spala din nou.

Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul,-pe o farfurie plata se pune faina si se amesteca cu boiaua atit cea iute cit si cea dulce si se inmoaie feliile de peste in faina dupa care se prajesc bine in tigaie.

In timp ce pestele se prajeste turnam otetul intr-o tigaie lata adaugam si apa, ienibahar si foi de dafin si usturoiul taiat felii. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam sare si 1lingura de zahar. Cind incepe sa fiarba facem un foc mai mic si adaugam bucatile de peste prajite sa dea o fiertura in otet -10 minute si stingem focul. Lasam sa se raceasca si lasam pe noapte in frigider ca gusturile sa se patrunda.

A doua zi se poate servi chiar daca sosul s-a congelat.

Este gustos cu mamaliga calduta sau cu felii de mamaliga rece pe care le-am prajit putin.

Saramura se mentine bine citeva zile in frigider.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise